2015. feb 19.

Egy rövid írás rólam a Diabetes Junior magazinban

írta: magyarm
Egy rövid írás rólam a Diabetes Junior magazinban

Magaddal légy őszinte

23 éves vagyok, televíziós műsorkészítő szakon végeztem a Színház és Filmművészeti Egyetemen, de ennek ellenére jelenleg egy, a Központi Statisztikai Hivatal által alapított cégnél dolgozom. Feleségem szintén cukorbeteg, ráadásul az egészségügyben tanul, dolgozik.

1997. szeptember 15-én diagnosztizálták nálam a cukorbetegséget a Budai Gyermekkórházban. 6 éves voltam, első osztályos, talán a legszerencsésebb pillanatban lettem beteg. Nagyon fogékony voltam, viszont – az idő rövidsége miatt – még nem hiányzott annyira az iskolai közeg, az óvodaitól pedig már elbúcsúztam, így arra a személyre hagyatkoztam, aki a legtöbbet tudott segíteni: az édesanyámra. Az egyetlen, amit emlékezetem szerint nagyon rosszul viseltem, az étkezés volt, mivel soha nem ehettem annyit, amennyit szerettem volna, de be kell vallanom, hogy ez nagyjából azóta is így van.

Tavaly október 6-án kezdtem el a blogolást, nagyon sok gondolkodás után. Egyrészt hiányzott az életemből az írás, és pontosan tudom, hogy semmiről nem tudok olyan hitelesen beszámolni, mint a saját betegségemről. Úgy gondoltam, hogy ebbe nem lehet belekötni (tévedtem).

kep.png

Egészen megdöbbentő volt az érdeklődés, különösen, ha figyelembe vesszük, hány blog közül lehet választani. Ha tudtam volna, hogy ilyen színes a kínálat, nem biztos, hogy belefogok, de azt hiszem, jól döntöttem. Egészen jó olvasottságot produkálok, az egyik legolvasottabb internetes oldal elkezdte rendszeresen megosztani az írásaimat, ami többezres, egyre inkább stabillá váló olvasóréteget eredményezett.

Ha előnynek lehet nevezni, hogy nincsen egy unalmas percem sem, akkor nagy előnnyel jár (a feleségem véleménye ebben nem biztos, hogy egyezik az enyémmel). A legfontosabb haszon azonban az, hogy számtalan emberrel megismerkedtem. Olyanokkal, akik szülőként vagy sorstársként hozzám fordultak, én pedig megpróbáltam segíteni nekik. Bekerültem klubokba, közösségekbe és a cukorbeteg bloggerek családjába, ahol sokat lehet tanulni, még akkor is, ha néha tényleg elhiszem magamról, hogy engem már nem lehet meglepni.

Azért kezdtem a blogolásba, mert meg szerettem volna nyugtatni az embereket. Nem csak tökéletes cukorbetegek léteznek. Nem akartam álságos lenni. Le akartam írni, amikor elegem van, amikor tönkreteszi a napomat a cukrom, amikor ideges vagyok a magas cukrom miatt. Őszinte akartam lenni, hiszen a cukorbetegség egyik lényege, hogy magaddal légy őszinte. Ne az orvosoddal, a dietetikussal, a pszichológussal vagy a szüleiddel. Persze, ha megtanultál magadhoz őszinte lenni, akkor menni fog másokkal szemben is.

Magyar Marci

Az alábbi linken olvasható a többi bloggerről is részéletesen mindenféle, olvassátok!

Szólj hozzá

blog interjú cukorbetegség orvos levél párkapcsolat diabetes diabétesz junior